Mooie notities maken zonder perfectionisme

hoe het modubooq™ idee begon - blogreeks #3

Welkom bij deze blog serie!

Ik ben Marije, product ontwerper bij PATboard en dit is de derde blog van onze blog serie. In de vorige 2 blogs heb ik deze onderwerpen behandeld:

  1. De filosofie achter modubooq
  2. Mijn persoonlijke reis met aantekeningen maken en hoe ik de eerste praktische uitdaging wilde oplossen die ik tegenkwam: het organiseren van mijn aantekeningen.

In deze blog wil ik het hebben over perfectionisme bij het maken van aantekeningen en waarom ik denk dat modubooq™ daarbij kan helpen.

Last van perfectionisme bij het maken van notities

Je raadt het misschien al, maar ik kan soms last hebben van perfectionisme. Ik maak vaak spelfouten in mijn teksten en lay-outs als ik notities schrijf. Dan komt het altijd neer op 3 keuzes:

  1. kras het uit
  2. corrigeren met een of ander correctiemiddel
  3. scheur de pagina er helemaal uit.

Maar bij al deze oplossingen kun je altijd de sporen van fouten zien. Het lijkt misschien een onbeduidend probleem: 'je notities er niet mooi uit kunnen laten zien', maar ik merkte dat ik niet de enige was die hier last van had in de wereld van fanatieke notulisten.

Esthetiek en functionaliteit gaan hand in hand

Rationeel gezien weet ik dat het niet uitmaakt hoe notities eruit zien, zolang ze maar functioneel zijn, me helpen om na te denken en om actie te ondernemen. Maar naar mijn mening, en ik vermoed dat dit voor vele anderen geldt, speelt het uiterlijk een grote rol bij de bruikbaarheid van mijn aantekeningen. Nadat ik hier voor het eerst over had nagedacht, kwam ik tot de conclusie dat het niet goed voelde om een pagina met een rommelig handschrift tussen de pagina's te hebben die "goed" waren uitgevallen.

Ik merkte echt het verschil tussen netjes geschreven notities en rommelige. Met nette en georganiseerde pagina's met af en toe een krabbel voel ik me blij en aangemoedigd om te blijven schrijven en mijn notities te herzien. Als ik er naar kijk, voel ik me rustig en heb ik controle over mijn gedachten, doelen en to do's.

Het tegenovergestelde gebeurt wanneer de pagina's wel dezelfde informatie bevatten, maar rommelig zijn met fouten en ongewenste schrijfsels.

Het internet legt de lat hoog voor het maken van notities

Nadat ik op blogs en forums had gezocht naar andere fanatieke notulisten die er ook zo over dachten, ontdekte ik dat ik lang niet de enige was met deze gevoelens. Sterker nog, ik vermoed dat de meeste fanatieke notulisten ook perfectionisten zijn. Ik stond er versteld van hoe groot de gemeenschap van notulisten is. En in het bijzonder, de bullet journal gemeenschap.

Er zijn veel influencers op sociale media die hun kleurrijke lay-outs laten zien en daar veel likes voor krijgen. En, net als vele anderen, raakte ik meteen geïnspireerd om dezelfde oostatics te bereiken als zij. Maar ik realiseerde me al snel dat het een enorme hoeveelheid tijd kost om dat niveau van perfectie te evenaren. Voor sommige mensen is het misschien makkelijk en leuk om het zo te maken, maar voor mij ging het te ver.

Dus ik was overtuigd: modubooq™ moest mijn notities mooi maken zonder er veel tijd aan te hoeven besteden.

Het perfecte hulpmiddel voor het maken van notities: Kleurrijke en modulaire pagina's met een premium look

Naar mijn mening bestaat de modubooq™ oplossing uit 3 dingen:

  1. Ten eerste geven de gekleurde randen van de pagina's uw notities een mooie uitstalling.
  2. Ten tweede geeft het duratech3™ materiaal de tekst een luxueuze uitstraling. Het is alsof een schilderij een omlijsting krijgt en een stijlvolle afwerkingslaag.
  3. En ten derde hoef ik niet langer te stressen over het maken van eenmalige perfecte pagina's, omdat je ze altijd kunt verwijderen, wissen of op een andere plaats opslaan. Met dit alles gecombineerd wil ik mensen helpen om dingen gedaan te krijgen en zich goed te voelen over het maken van aantekeningen zonder tijd te verspillen.

Geef een antwoord